Arirang

Arirang öppnades 1975 och då såddes ett första koreanskt frö i Stockholms krogvärld. Idag är de stolta kulturbärare för det intresse som blommat upp för det koreanska köket. För att få fram den genuina smaken syrar de Kimchi och grönsaker, marinerar kött samt gör  egna såser. Under åren har de blivit ett landmärke i Stockholms restaurangliv. Fullt av dofter, smaker, synintryck och känslor. Förutom Arirang, det koreanska vardagsrummet, erbjuder de take away och catering samt har en liten butik runt hörnet. Där finns deras produkter och ett dagsfärskt utbud av tillbehör och smårätter. Butiken har också ett småskaligt sortiment utifrån deras filosofi kring smak, upplevelse och njutning som de kallar signerat av Arirang.

det ARROGANTA SVINET

I  jordbro, i ett oansenligt industriområde hittar du Det Arroganta Svinet, Tommy Granström hade en vision om att göra den perfekta Texas style bbq och det lyckades han med. Här njuter du perfekt bringa, korv och ribs, med ett antal klassiska tillbehör. 

BABAS BURGER & BITES

Ytterstadskrogen med den pytttelila lokalen i Rågsved blev 2014 års publiksuccé i Kungsan och många var de besökare som köade för att få smaka på de omtalade hamburgarna. Babas  från Rågsved vann även priset för bästa tält. De medverkade även 2015 trots att de precis hade utökat med ytterligare ett ”burger heaven” i Högdalen Centrum. Idag är det Högdalen Centrum, Nacka Forum och Heron City som drivs under namnet Babas Burgers & Bites och vi önskar den nya ägaren Kalle lycka till!

EATERY SOCIAL

Här möts Syd- och Centralamerika med Södermalm när det traditionella mexikanska köket gifter sig med det moderna peruanska. Färska ingredienser tillagas med ovanliga kryddor och genuint hantverk. Restaurangen i Clarion Hotel, Skanstull signeras av Marcus Samuelsson som är kreativ chef. Han har med sina influenser och erfarenheter från matkultur världen över varit med och skapat denna sociala mötesplats där maten och drycken är lika viktig som stämningen och känslan du ska få. Menyn kompletteras av en brokig skara drycker från när och fjärran. Cocktails, öl och vin får sällskap av en stor skara Tequila och Mezcal. Den klassiska Margaritan är vår signatur.

KARSHAMRA MAT & TRÄDGÅRD

Agnes o Mauritz driver sedan 7 år tillbaka Karshamra Mat och Trädgård där de odlar ekologiska grönsaker småskaligt och säljer till restaurang och privatperson. Karshamra är under odlingssäsongen helt självförsörjande på grönsaker och till viss del kött från den egna gården. Ett hållbart och cirkulärt tänk är en av de viktigaste delarna av gården. Här kommer man kunna boka in både stora och små event och njuta av mat i en fantastisk miljö. 

LÅDAN / dogfood

Vad är Lådan? En Öllåda en matlåda? Om vi var en PR-byrå skulle vi kalla det för en urban låda. En box där vi tänkt utanför men ändå hållit oss inom. En rörig skrivbordslåda med idéer som kan hamna som en skiss på menyn ena kvällen för att nästa vara utsuddad. Där hela konceptet är gubben i sin egen låda. Eller gumman. Och så har vi dogfood! Dogfood är som hemma fast borta. Ditt kvarters häng med hantverksöl, hot dogs, friterad kyckling, cocktails och gott sällskap.

mj's ( malmö)

Maten på MJ’s är inspirerad av Medelhavsländerna och här älskar man att flirta med en variation av smaker. Här serveras inte huvudrätter och orsaken är ganska enkel – att dela flera mindre rätter är en förbättrad upplevelse. Ett mer socialt och okomplicerat sätt att njuta av mat och liv, där konversationer framkallas.

MISSHUMASSHU

Som namnet antyder så är Misshumasshu en Mish Mash av
japan, stockholm, izakay, cocktail bar, sake, öl, take out, stay in, musik, Adam, Albin, avslappnat, högljutt, middag, lunch ja ni får en idé!
Gott är det iallfall. 

Bakom Nū står den flerfaldigt prisade kocken Sayan Isaksson (bakom de nu bägge stängda stjärnkrogarna Esperanto & Imouto) som hämtar influenser från Japan, Hong Kong och Korea. Mat som är ”finger-licking good” och samtidigt grym för din hälsa. Här på Nū i Teatern möter traditioner innovationer och här möts ren njutning med ett rent samvete. Alltid naturligt fritt från gluten och laktos. Hälsosam mat för hedonister.

RESTAURANG MATHIAS DAHLGREN

Flerfaldigt prisbelönta Mathias Dahlgren, Bocuse d’Or-guld (1997) och sammanlagt fyra stjärnor i Guide Michelin genom åren. 2017 stängde han Matsalen (två stjärnor i Guide Michelin) för att öppna den vegetariska restaurangen Rutabaga i samma lokaler. Mathias lyfter grönsakstrenden till helt nya nivåer och Rutabaga har redan utsetts till Årets Banbrytare av White Guide samt hittas på Plant-Forward Global 50-listan. Driver också Matbaren, samt den nyöppnade bistron The Sparrow Wine Bar & Bistropå The Sparrow Hotel.

sandhäxan

DET FINNS EN DRÖM OM GODA MACKOR!

Och den har Sandhäxan gjort till verklighet. Här görs det Muffulettas, friterad kyckling och kanske stans om inte Sveriges bästa ¨grilled cheese,¨ allt på så bra råvaror det går att få och tänket är hela tiden på lokalproducerat så långt det går.

THE FISHERY

 Vad är The Fishery? Ett fiskeri, ¨fishery¨, är ett ställe som odlar och skapar produkter från havet och andra vatten. Ett fiskeri har hand om all typ av fisk, skaldjur och ätbara vattenväxter. Målet här är att servera de bästa rätterna på sitt sätt från olika vatten och regioner runt om i världen. Och kanske är det en av Sveriges bäst Fish n Chips, på The Fisherys vis såklart!

VÄXTHUSET

Växthuset brinner för att ta växtbaserad mat till nya höjder. Maten som lagas är styrd av de råvaror som är bäst just nu och man jobbar med leverantörer som brinner för produkterna och sätter kvaliteten i fokus. Med ambitionen att vara så vänliga mot naturen som möjligt rör sig  menyn efter säsongerna.