CHURROSTRUCKEN

Churrostrucken heter egentligen Bageritrucken och ägs av Christenson & Grez, ett bageri och konditori på Barnhusgatan 1 i City. På torsdagar och fredagar gör vi churros för att vi tycker att det är roligt och gott. Christenson & Grez har 2st vintage truckar av modell Citroen Hy som förser goda medmänniskor med nybakat bröd på helgerna. Sortimentet varierar, men basutbudet är av olika typer av matbröd bl.a. stenugnsbakat surdegsbröd samt flera olika sorters vetebullar och vetelängder. Ibland med en annorlunda variant med rostad kokos och chokladbollsfyllning.

KORRITO

Malmö-trucken Korrito Food Truck lyckas med konststycket att servera snabbt, snyggt och läckert på papperstallrikar. Gänget bakom denna smakupplevelse ger dessutom en energi-boost som räcker flera dagar. Smart, roligt, gott och sympatiskt.
Vinnare i Food Truck SM 2018 i kategorin “Vego & Vegan” och vann också Fast Food Awards 2019 i kategorin Årets Streetfood. Koreansk mat med bl.a Kimchi fries och marinerat nötkött. Den 30 januari vann Korrito Food Truck en Fast Food Awards 2019 i kategorin “Årets Street Food” med motiveringen: “Med krispigt, marinerat och fermenterat på menyn kammar koreansk bbq hem utmärkelsen Årets Street Food. Salt, sött, surt & lite starkt. En rätt som är helt komplett. Härliga konsistenser av krispigt, marinerat och fermenterat. Totalupplevelsen blir helt klart beroendeframkallande”.

jeffreys

Med stark inspiration från den chilenska gatumaten startade vi en truck år 2013 som serverar olika tappningar av populära Churrascos. Churrascos serveras som en burgare med distinktionen att vi använder oss av härligt marinerade Angus innanlår som vi grillar a la minute direkt från trucken. Tillsammans både med typiska sydamerikanska smakkombinationer och svenskinspirerande smaker har vi Jeffreys. Med vårt Angus innanlår får rätten en annan textur och med vår chimichurri-marinad blir det till en riktigt mör ”meaty” hit. Blev utsedd till Årets kötträtt 2017. Allt som vi serverar har vi varit med och utvecklat, allt från vårt specifika bröd, Pan Amasado till vår hemlagade aioli som vi ger en latinsk kick. Med mycket värme, glädje och god musik får vi en vibrerande totalupplevelse.

THE GOOD GRINGO

 Maten i foodtrucken The Good Gringo Burrito är inspirerad av ”The San Francisco Burrito”, eller som man säger i San Fransisco “The Mission-Style Burrito” eller som vi brukar kalla dem “Burritos with a mission.” The Good Gringo´s burritos skiljer sig från burritos du vanligtvis hittar i Sverige då The Good Gringo´s är mycket större och att du väljer tillbehören själv. How do you like your burrito?

Fler food trucks kommer snart